Uvær 16
Bildet inngår i albumet De nære ting - - som f.eks. butikken på hjørnet.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOslo, 15. august 2002
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger672
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124272} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune Edvin H.
Her er du inne på noe bra. Bilen nede til høyre ballanserer bildet godt mot benken. Litt mye detaljer og noe hardt intrykk fra snøen trekker ned.
Rune
Eirik H.
Samd i det som er sagt om snøen, men likevel eit interessant bilete. Detaljane og snøen i lufta er den store beholdninga her. Det er nok mogleg å dempe snøen noko i etterbehandlinga.
Thorfinn B.
Fint snødriv her. Passe rotete og personlig preg over miljøet. Bra!
André M.
Liker ''rotet'' jeg også. Og at elementene (møbelgruppe og bil) er plassert som motvekter i flaten. Baldakinene bidrar til en fin innramming oppe i øverste kant av bildet. Bra, dette.

Som Rune, savner også jeg litt tekstur i snøen. Men i valget mellom døll kontrast og hard snø, - velger jeg det siste.
Dag T.
Enig med Thorfinn. Ser ut som om alle løp sin vei og forlot alt da snøen kom.
Lars L.
Synes også dette fungerer godt. Ser ut som uværet kom overaskende og alle flyktet innomhus fort.
Avsluttet .
Her svinger det mere, ja. Et av de beste i kveld, synes jeg. Fine linjer, svakt surrealistisk som kraftige uvær ofte oppleves. (Når jeg blir så våt av et overraskende uvær at det ikke lenger er noen vits å prøve å unngå regnet lenger, du er våt til skinnet uansett, så begynner jeg ofte å le. Helt malplassert og surrealistisk, bare å gi seg ende over.)

Mvh Ola.
Henning H.
Har sansen for den harde snøen som forsterkar tittelen. Akkurat passe lange strekar på den snøen som er i lufta. Likte dette veldig godt.
(2) mvh Henning
Odd Tore S.
Jeg ser uvær med hagl, ikke snø. Hvem selger grønnsaker utendørs under forhold som dette vinterstid? Dessuten legger snø seg jevnere. Men det blir jo bare mer uvær og stemning ut av hagl.
Hvis ikke det blir for kosete og generelt å si det, vil jeg si at dette er et bra actionbilde uten (eller etter) action, mye god uværsteming som du har fått frem på en for meg overbevisende måte.
Men er dette et slags frimurerstunt med GG16 & co? I fjor ble dotten plutselig oversvømmet av pølsevev uten nærmere forklaring. Jeg synes at det måtte være på plass med en autorisert linje i bildebeskrivelsen om hva og evt hvorfor. Kanskje finnes det svake sjeler som kunne ha lyst til å lukte nærmere på slikt, om det da ikke bare er for spesielt invidde som nevnte murere. I så fall er taushet det riktige svaret.
Odd Tore
Marcelo V.
Dette var ordentlig ''trøndersk midsommeraftens stemming''!
MV
Hans Jacob H.
Fin skildring av uvær! Det at utsalget og varene overhodet ikke er tilpasset været som faktisk kom, skaper en fin kontrast og forsterker følelsen av virkelig uvær!

Hans Jacob
Arne S.
Jeg søker ly under et halvtak til det verste har gitt seg. Godt skildret uvær.


Ann F.
Takk for kommentarer.
Haglvær av dette kaliberet i Oslo midt i august er ikke hverdagskost, så det er riktig som flere har nevnt, det ble umiddelbart folketomt i gata - og tilsvarende trangt inne i denne butikken. Har ett eller annet sted et bilde av en av de ansatte som driver og berger blomster med en handlekurv på hodet, men fant det ikke i farten så det ble dette.
Rotete er det, det stemmer, har vel klart å ta vare på det. Dette hjørnet er også ett av Lapplisas steder med garantert fangst. Det skjer noen parkeringer der som du ikke ville tro om jeg fortalte det.

Originalen er et litt blast fargedias, det er ikke mer å hente i sneen tror jeg, den er bortimot ureddbar også på diaset, så litt kontrast i sv/hv ga seg selv. Og så fikk jeg brukt litt av alt jeg har lest om digital omgjøring og redigering av sv/hv.

Det hører forøvrig til historien at det var salg på skadet frukt og grønt neste dag.

mvh Ann
Dag J.
Enig med TB og andre, dette beskriver griseværet bra. Trangt, men det funker.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu