Gatemiljø i Amsterdam.
Bildet viser en dekorativt pyntet sykkel satt fra seg i sitt gatemiljø i Amsterdam. Sykler er parkert hvor du enn snur deg, og det er påfallende hvor mange gamle og stygge sykler som er i bruk, sikkert som følge av faren for hærverk og tyveri. I så måte står denne sykkelen som et eksempel på at ingen regel er uten unntak. I bakgrunnen skimtes et eksemplar hvor noen har sett sitt snitt til å forsyne seg med det ene hjulet.

Gata vi ser er en av byens mange broer over kanalene. Den er for øvrig like smal som de fleste andre gater i byen, hvor syklister, bilister og gående ferdes sammen i et eneste virvar.
Bildet inngår i albumet AMSTERDAM - Noen små glimt fra Amsterdam slik jeg så byen som turist i påsken 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-06 23:55:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger708
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Steinulf L.

Fin miljøskildring. Litt magentastikk?
Stine J.

Hei Hege,

Fin byskildring fra Amsterdam. Den blomstrende sykkelen ved siden av lyktestolpen er bra sett og formidlet og folkene i bakgrunnen skaper bymiljø. Liker dette. :-)

mvh Stine
Jan Frode A.

Foreslår et strammere utsnitt jeg :-)

Jeg blir så fasinert av denne sykkelen og dette miljøet. Fint skildret i ord også.
Derfor foreslår jeg en ganske så kraftig beskjæring innover fra høyresiden, helt inn mot sykkelen slik at både personene og den firkanta greia nedi høyrehjørnet forsvinner (Selv om jeg har sansen for mopedisten i turkis hjelm). Føler at du vil komme tettere inn på historien din da, uten forstyrrende elementer.
Kanskje hovemotivet kan virke for midtstilt med et slikt utsnitt, men jeg tror det går bra i dette bildet. Jeg ser faktisk mere dybde innover mot kanalen.
Finn et mørkt stykke kartong og prøv deg fram.

mvh -jfa-
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hege

Dette syns eg blei ei veldig fin miljøskildring fra Amsterdam,
du har fått med deg det klassiske og typiske trekk ved bymiljøet,
fargerikt og frodig.

Godt bilde og fin reklame for byen:)

Mvh Inger Anne
Hege J.

Takk for fine og raske tilbakemeldinger. :-)

Jan Frode: Takk for forslag til alternativt utsnitt. Likte forslaget godt og skal jobbe litt med den, ja... Er imidlertid enig i at mannen med turkis hjelm er ''konge''!

Vel, god natt til dere alle!

Mvh Hege
Jan Frode A.

Hehe, tenkte jeg skulle spørre om du hadde sikret deg et nærbilde av ham ;-)

mvh Jan Frode
Hege J.

Jan Frode: For å være ærlig oppdaget jeg ham først da jeg la bildene inn på pc-en da jeg hadde kommet hjem.
Amsterdam er full av små overraskelser, så noen bombe var det jo ikke akkurat, men en liten ekstra bonus kan han vel tåle å bli kalt. ;-)

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Hei Hege! Et fint motiv du har funnet her. Jeg liker komposisjonen du har valgt. Fine farger i bildet:)

Inger-Lise
Odd Tore S.

Flower power anno 2005. Ved første øyekast voldsom kontrast mellom blomstene og vindskjemen på sykkelen, blomster som antyder snill og god, vindskjerm så avslører at det nok befinner seg en fartsdemon på setet når sjansen byr seg.
Eller en person som vil beskytte barnet mot elementene, det ser ut som om det er et barnesete montert bak skjermen.
Bra miljøbilde av Amsterdam i et rolig øyeblikk, broemfitseren med hjelm er herlig. Jeg kunne nok tenkt meg å se nærmere både på vedkommende og på blomstersykkelen.
Litt fargestikk?
Odd Tore
Kai Frode G.

Jeg likte det forrige Amsterdambildet ditt bedre, her sliter jeg med å finne steder og hvile øynene. Lyset er litt flatt og kjedelig. Jeg tror du hadde tatt et bedre bilde om du hadde gått litt nærmere og isolert et motiv bedre, eller litt lenger unna. Dette ble litt midt i mellom.
Fin linjeføring med rekkverket på broen forresten. Hadde bildet blitt bedre om lysstolpen ikke hadde vært der? Litt usikker på det..
Johan K.

Bra miljøskilding.
Ville kanskje hatt det litt mer isolert. Litt smårotete nå. Kanksje gått nærmere sykkelen, og fått han med hjelmen med? For han så virkelig stilig ut :)

Johan
Hege J.

Takk for flere kommentarer. :-)

Registrerer at det er delte meninger om bildet. Noen mener det er litt rotete, andre har konstruktive tips til alternative utsnittsvalg. For meg er dette nyttig å ta med seg. Er for så vidt enig i at bildet inneholder mye, men jeg står også inne for alle elementene jeg har valgt å ha med, unttatt den stygge boksen nede til høyre. Et gatemiljø i en stor by inneholder mange elementer. Det jeg ønsket å formidle her var nettopp det, et miljø med elementer som spiller sammen, ikke enkelte detaljer. Når det er sagt ser jeg selvsagt at enkelte elementer i bildet også kan stå seg alene eller omgitt av mindre enn her, som for eksempel mopedisten og sykkelen. Da blir det imidlertid et helt annet bilde.
I et gatemiljø hører mennesker med, og i så måte synes jeg selv den spesielle mopedisten som kom var et lykketreff for meg, som i utgangspunktet festet meg ved den dekorative sykkelen.
Til de av dere som nevner fargestikk: Slikt har jeg lite greie på. ;-) Jeg har ikke forandret fargene på originalen, så det dere ser her er hvordan kameraet mitt oppfattet lys og farger i opptaksøyeblikket. Ikke mange muligheter til å stille inn etter ønske, kan jeg love dere... ;-)

Mvh Hege

Kurt S.

Tror nok jeg støtter Jan Frode`s forslag om beskjæring fra høyre.
Jeg er også enig med deg om at i et gatamiljø hører menneskene med.
Da kommer man raskt inn på temaet, ''forenklingens kunst,'' som er viktig innen fotografi.
Man skal ta med så mye at historien fungerer. Ikke noe særlig mere og ikke noe særlig mindre - og det er egentlig en kunst -:)
Fin reisebeskrivelse både i tekst og bilde. Mener likevel at historien ville fungert fint med et litt tettere utsnitt.
Når det gjelder fargestikk er jeg ikke helt sikker på hvordan slikt oppstår. Det er imidlertid lett å fjerne i Photoshop. Mulig er det et lite magentastikk her, eller er det cyanstikk. Ikke sikker. Det du kan gjøre er å ta bildet i P.S. Gå til saturation. Der det står master setter du isteden magenta eller cyan. Så trekker spaken nedover minussida og ser hvordan bildet forandrer seg og hvordan resultatet blir. Som sagt: En fin reisebeskrivelse dette.
Mvh Kurt
Nikolai E.

Men sannelig, der kommer jo MMTH!! (alias Mopedist Med Turkis Hjelm for uinnvidde :))

Bildet er lagt under reise, naturlig nok, men det er jo like mye en miljøskildring fra Amsterdam. Bildet forteller meg mye, kanalen med fortøyde båter, brua over kanalen, husrekken langs med typisk arkitektur, og ikke minst sykkelen. Kanskje lyktestolpen også er typisk for byen?
Jeg synes utsnittet fungerer veldig bra, passe stramt, og du har fått med viktige elementer (spesielt MMTH ;)) Ellers interessant å lese alle kommentarene.
Hege J.

Takk til dere siste også. :-)

Kurt: Fint med konstruktiv hjelp. Setter pris på det og på at du likte bildet.

Nikolai: Interessant å lese betraktningene dine! Joda, disse lyktestolpene florerer det av...

Mvh Hege
Oddbjørn W.

Hei Hege!

Alltid kjekt når du legger ut bilder, og her er et nytt fra Amsterdam.
Denne vakre byen, som myldrer av motiver.

Sykkel ja, jeg skal ikke skrive mer enn det som allerede er skrevet om dens plass i dette samfunnet, men du har fanget inn en litt spesiell sak her, for å si det mildt.

Det første som slo meg var at jeg syntes sykkelen forsvant litt i alt det mylderet av synsinntrykk. Har sittet med bildet i min PS og landet på den versjonen som Hege har lagt ut som #2, hvor jeg har ''forenklet'' bildet slik jeg mener er best ved å lage bakgrunnen litt diffus. Og så har jeg rettet det litt opp, samtidig som det er beskåret noe på høyre side, slik Jan Frode foreslår.

Jeg håper at mitt bidrag har gjordt et godt bilde enda bedre.

Og jeg håper virkelig du legger ut flere bilder fra denne byen.

mvh
Oddbjørn






















Bjørn H.

Helt ok bilde fra Amsterdam dette Hege --

V2 er nok best, syns V1 blir litt rotete, ja :)

Bildet kunne vært litt skarpere, samtidig er det litt fargestikk å se -

Stå på ...

God helg ...

Bjørn ;¤
Venche J.

Flott gatebilde. Alle sier versjon en er rotete - herrefred dere, dette er jo det vi normalt ser i gata. Jeg syntes det er herlig å studere alt ''rotet''.
Liker det jeg. Herlig dokumentasjon. :)

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu