Utsikt fra Ølberg
Etter en laaang pause, prøver jeg meg med et bilde igjen... :-)

Bildet viser utsikt fra et ''vindu'' i en bunker som ble brukt for å holde kontroll med sjøtrafikken utenfor Stavanger i krigens dager. Der ute på odden ligger krigsminnene, med underjordiske labyrinter som tar oss med fra utsiktspunkt til utsiktspunkt og videre til utskytningsplassen for kanonene. Her er det spennende å gå på oppdagelsesferd for liten og stor...
Bildet inngår i albumet Ølberg - På det idylliske, lille tettstedet Ølberg i Sola kommune finner man en flott sandstrand, en koselig havn og minnesmerker fra krigens dager, blant annet. Et perfekt sted for fotografering, med andre ord! ;-)
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger658
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144438} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger-Lise S.

Vakkert bilde med fint motiv og lekre farger. Jeg liker spesielt den usymetriske ''rammen'' som gluggen utgjør, dybden i bilden , strukturen i steinene og i det hele tatt:Jeg liker dette godt:)

Inger-Lise
Inger-Lise S.

Interessant tekst!
Nikolai E.

Velkommen tilbake med nytt, fint bilde, Hege! Godt å ha deg tilbake, og ta nå ikke et laaangt sommerferiefravær fra Galleriet! ;)

Synes innrammingen er bra, fint med det kvadratiske formatet. Godt komponert bilde med fine sommerlige farger. Den personen ute ved odden gjør mye bra for bildets innhold.

Enig med Inger-Lise; interessant undertekst.
Odd Tore S.

Bilder med innramming av kanter gjør seg ofte bra, og dette er ikke et unntak.
Her får du også frem en logisk kobling mellom ramme og motiv, fordi begge deler er deler av en befestning. Underteksten bygger opp under dette. Bra!
Jeg synes det hele fungerer bra, men tror at det ville vært en idé å sjekke fargebalansen igjen. For meg blir det vel mye sommerlig blåstikk.
Odd Tore
Sveinung J.

Meget godt fanget. Du har fått til en fin dybde og kontrast i bildet. Et motiv som får tanker og følelser i sving. God ''fotoferie''.
sj
Kai Frode G.

Innrammingen din fungerer greit den. Jeg får litt ''spioneringsfølelse'' av bildet. Du gjemmer deg bort, og fotograferer uvitende motiver. Om det er det du mener vet jeg ikke, men jeg tenkte litt sånn med en gang. Bildet hadde vært mer spennende om du hadde hatt med flere intressepunkter, men jeg synes du har lykkes helt greit med dette bildet.
Jan Frode A.

Hei Hege

Endelig tilbake med bilde :-) Og jammen er det et sommerlig bilde som gir masse lys og varme til en sjel oppi midtsommergråværet her i trøndelagen.

Jeg syntes bildet er flott, med pluss for den vellykka innrammingen. Etter min smak står den godt her; ofte kan slike innramminger bli litt for 'voldelige', men her er det en helt naturlig del av miljøet (som du forøvrig beskriver godt, men så er du jo lærer da ;-))

Lette og lyse sommerfarger i et fint komponert motiv. Personen med barnet på armen (jeg regner med at det ikke er MMTH, for å følge opp en gammel 'tråd'), tilfører bildet mye, og bryter på en flott måte opp i det som kunne blitt et ordinært landskapsbilde. Her er det innrammingen og mennesker som tilfører det ekstra.

Litt sommerlig blåstikk er nevnt, uten at det egentlig virker forstyrrende slik jeg ser bildet.

mvh Jan Frode
Oddbjørn W.

Så trivelig å ha deg tilbake igjen, Hege! Tror nok det er flere enn meg som bare må innrømme at du har vært dypt savnet !

Bildet du har lagt ut her er virkelig i min smak. Å vandre langs vår lange kyst for å finne spor etter tyskerne står meget høyt på min liste over interesante fotomotiv. Og - som du skriver - vandre rundt i labyrintene som ofte er på slike plasser er meget spennende.

Ellers er vel dette bildet litt utenom det vanlige på den måten at det er hit mange drar for å ta bilde av storm og uvær - når bølgene slår innover land.

Bildet ditt ble bra det. Rammen du har rundt motivet gjør seg aldeles utmerket og løfter bildet. Den er litt for mørk synes jeg, og jeg hadde nok forsøkt å brukt blitzen for å lyse opp forgrunnen. Jeg vet ikke hva du mener om det?

Ellers gjør de to personene seg godt. Slutter meg til OTS om det med vel mye blått. Flott også med all den ledsagende teksten.

BRA HEGE!

mvh
Oddbjørn
Steinulf L.

Historien din er viktig her. Fin innramming. Personene er med på å gi dimensjon tio bildet. Ser frem til flere bilder fra deg igjen.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hege.

Godt å se deg tilbake;-)

Dette likte eg umiddelbart.

Fin historie du forteller og innrammingen passet jo perfekt til dette vakre synet, veldig idyllisk og vakkert.

Mvh Inger Anne
Hege J.

Tusen takk for raske, oppmuntrende og konstruktive kommentarer!

Det er min mann og yngste datter som skuer utover havet, og jeg må nok innrømme at de er oppstilt. :-)

Til de av dere som har kommentert fargene i bildet: Jeg liker fargene slik de er (har lagt til litt ekstra trøkk i PS), men ser jo at her kan det være rom for ulike meninger!

Oddbjørn: Rammen liker jeg selv, og min personlige mening er at den bør være mørk. Sikkert rom for ulike syn også her. ;-)

Jan Frode: MMTH tror jeg har tatt ferie, muligens for godt?!? ;-)

Kai Frode: Et interessepunkt i form av f.eks. ei gammel seilskute eller et krigsskaip fra krigens dager ville nok ikke vært å forakte, nei. Dessverre var det lite spennende å oppdage fra bunkersen denne dagen! ;-)

Ei god helg ønskes alle fotovenner!!

Hege

Mvh Hege
Stine J.

Hei Hege,

Kjekt å se et nytt bilde fra deg :-). Har sett mange bilder fra Ølberg, men aldri noen tatt fra denne vinkelen. Veldig kreativt! Bunkeren lager en fin ramme rundt utsikten. Bra du fikk mannen din og din yngste datter til å skue utover, det gir fint liv til bildet. Ser at du sier fargene er slik du vil ha det og da er jo det greit, selv om de ikke er helt naturlige. Bra dette! :-)

Riktig god helg til deg!

mvh Stine
Kurt S.

Hei.
Etter beskrivelsen din høres dette ut til å være en interessant og flott plass med masse motiver.
Bildet her ble idyllisk, sommerlig og fint.
Innramminga gjorde seg godt.
Fin plassering av mannen din som står der, med jenta på armen, og speider utover havet.
Det eneste jeg kunne pirke litt på er at du muligens kunne valgt et standpunkt og vinkel slik at ikke en del av berget/innramminga går i ett med holmen utafor.
Det ideelle er at slike bildeelementer (som det så fint heter-:) får luft mellom seg. Da får du bedre dybde.
Uansett:Absolutt et severdig bilde.
Mvh Kurt
Eli B.

Et herlig bilde! Liker innrammingen og motivet.
mvh Eli
Anne-Grethe S.

Hei Hege

Dette (og ''Min lille Prinsesse'') er dei beste bilda dine.
Her har du foreviga vakker natur med flotte fargar omgitt av ei flott stein-ramme. Mannen og barnet gir bildet meir liv.
Steinane i framgrunnen er veldig mørke, akuratt slik dei bør være på dette bildet.
Kreativt bilde

Mvh
Anne-Grethe
Helge A.

Flott innramming gjør bildet spennende, og personene gir det liv. Jeg kan ikke helt la være å irritere meg litt over at innrammingen går over sundet/holmen. Jeg vil ha luft imellom. Det lille eksta sommerlige blåstikket ordnes i PS
Hege J.

Tusen takk for kommentarene til Stine, Kurt, Eli, Anne-Grethe og Helge også! :-)

Enig med dere gutta som ville valgt et kamerastandpunkt som unngår at steinen i ramma ''treffer'' holmen. Så det med en gang jeg kom hjem og kikket på bildene, men da var det for seint... Det irriterer meg også!

Hege :-)
Oda Lystrup H.

dette var fint!
fungerer kjempebra med den døra som ''ramme''.
flott natur, fine farger.
fint med mannen med barnet på armen akkurat der.
får litt assosiasjoner til forventning og sånn.

Oda:)
Eliza A.

Spennende ''ramme'' og sommerlig, fint motiv=)

Eliza
Stein Oleiv B.

hehe, fint bilde... minner meg om når jeg var mindre og familien gikk på tur her. du har fremstilt plassen bra, kjenner meg igjenn:). personen gjiorde bilde enda bedre. du kunne gjerne prøvd å få redigert til litt vermere farger, men selve bilde i seg sewlv er feil fritt, mener jeg. Stilig med den naturlige rammen, har smak for dem, men finner alldri noen selv;)

misunner at du får så mange komentarer! :)

mvh SOb
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu