Hotellakvarium
Dette bildet viser utsikten fra balkongen min på SAS-hotellet i Berlin hvor jeg var nylig. Vi ser et enormt sylinderformet akvarium som er plassert inne i det store, høye resepsjonsområdet. Balkongen vender altså inn mot sentrum av hotellet. Akvariumet er en turistattraksjon i seg selv, med betalende mennesker som lot seg heise opp til toppen inne i selve sylinderen. Selv syntes jeg det var spennende nok å stå på balkongen og betrakte det hele. :-)
Liker mannen som titter fram bak gardinene. ;-)
Utstyr
  • Olympus digital, mju 300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger604
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191900} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Tine H.

Artig bilde. Et slikt du blir sittende å betrakte en stund for du ser stadig noen nye detaljer. Fargene harmonerte og det ble både tøfft og dekorativt. Veldig bra. Tine
Oddbjørn W.

Hei Hege!
Ska sei! Dette var litt av et akvarium! Og det er vel ikke mange plasser man kan ta bilder av et akvarium innenfra som jeg forstsår man har muligheten til her!

Når det gjelder selve bildet ville jeg ha skarpet det opp noe. Utsnittet kunne jeg godt tenkt meg forlenget mot venstre, altså mer akvarium, men du står kansje så nær at dette var det utsnittet du fikk. Men dette er igrunnen småplukk; jeg syntes du har lagt ut et bra bilde her Hege.

Alltid spennende når du har vært på reis; mange bra bilder på dotten fra deg da!


Fikk du tatt noen bilder av det fra resepsjonen ? Her må det vel være enda mer storslagent. Men mer krevende å få gode bilder.

mvh
Oddbjørn
Kurt S.

Et flott og spennende arkitekturbilde.
Fargetonene ble harmoniske og binder bildet sammen.
Ellers har du en fin blanding av linjer som skaper spenning i bildet.
Oddbjørn nevner at du kunne, hvis mulig, tatt med enda litt mere av akvariumet. Enig. Jeg er også enig i at det igrunnen er pirk for bildet fungerer fint som det er.
Forstår godt at du ble stående å studere dette. Det er interessant å være på utkikk etter spennende arkitektur når man er ute og reiser.
Linjer av alle slag, buer, mønstre og gjentakelser av dette av dette er lurt å se etter.
Og, du kan være glad du ble interessert i foto. Da ser du og legger merke til flere detaljer. Du hadde sikkert planleggingen av et bilde i bakhodet der du sto på balkongen-:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Her fikk jeg helt feil assosiasjoner.
Jeg tenkte med en gang på hotellet som et akvarium og beboerne der som fiskene, og syntes egentlig at det var noe umotivert å fotografere fra denne vinkelen og med så mange gardiner dratt for.
Merkelig hva det å være forutinntatt kan avstedkomme.
Mulig at det ligger en kim til kritikk i dette også, selve akvariet tiltrekker seg forholdsvis liten oppmerksomhet selv om det er hovedmotivet. Ut- og innvendige speilinger kunne fortalt nok om hotellmiljøet sammen med mye mindre vegg.
Det første som slår meg når det gjelder akvariet er at det må ha stor veggtykkelse i bunnen for å motstå trykket, om akvariet går over mange nok etasjer. Jeg ser heller ikke skjøter i lengderetningen, så dette kan være et gigantisk stykke glass/plast.
Med så stor trykkforskjell kunne man kanskje vente at fiskene i de forskjellige nivåene var av forskjellig art? Så du noe slikt?
Spennende sak, bildet må vel karakteriseres som mest dokumentar, og det pirret mye nysgjerrighet hos meg.
Odd Tore
Steinulf L.

Lekent bilde,kunne med fordel vært litt større. Mange fine detaljer her,savner litt mer folk i vinduene,om jeg får lov.
Oddgeir N.

Behagelige fargar.
- Eg opplever at alle balkongane tar for mykje oppmerksomheit fordi dei er så fokusert. Det blir liksom så mykje skarpe detaljar over heile bilde. Lite djubde.
Enig i at mannen tilfører venstre side av bildet noko.

Hadde vore morsomt om det hadde vore meir folk på balkongane;
fisk i ''bur'' / folk i ''bur''.

Litt synd at det er mest fisk øverst, der ''mønsteret'' til venstre blir annleis (det blir slutt på balkongane), elles kunne du jo beskjere toppen.
Du kan jo evnt forskyve fisken nedover (klone)? og så kutte ut den øverste delen?
Da blir det akvarie og balkongar, og du kan fjerne den øverste og nedste delen slik at dei ''ulike'' områda fra venstresida blir borte.

Inger Anne Maritsdotter V.

Artig og interessant bilde med en god historie til.
Severdig og spesielt med akvariet.

Inger Anne
Stine J.

Hei Hege,

Må ha vært spesielt å se dette akvariet i virkeligheten. En flott og annerledes arkitektur.

Bildet er harmonisk i farger og med fin klarhet. Synd at så mange gardiner er fortrukket. Jeg tror du kunne fått et enda bedre bilde uten så mye til høyre for akvariet, bare se på de flotte speilingene i akvariet! På den andre siden så går fargene fra akvariet igjen i gardinene og balanserer bildet.

mvh Stine
Tone A.

Hei Hege!
Dette er eit spanande arkitekturbilde med flotte detaljar med gjentekne linjer, speglingar og fine blåtonar. Eg skulle gjerne ha sett meir av akvariet, som er heilt spesielt pga høgda og den bua forma. Ganske store fiskar samanlikna med mannen på verandaen.
Fiskane gir bilde liv der dei sym med refleksjonane av hotellromma bak seg. Flott lys i akvariet og eg berre luar på korleis dei både kan halda dette rient og korleis dei får mata fiskane! Flott tittel på bildet med ei god skildring og fine blåtonar.
:) Tone
Hege J.

Takker dere alle så mye for konstruktive, ærlige og innholdsrike kommentarer.

Tine: Kjekt at du likte bildet!

Oddbjørn: Min balkong var plassert litt skrått i forhold til akvariet, og det var såpass nært rommet vårt, så de bildene jeg tok der akvariet var mer i fokus ble dessverre ikke så bra. Tok ingen bilder nede fra resepsjonsområdet. Enig i at det kunne vært mer med av akvariet, men liker oppbyggingen slik det er nå også. (Se også hva jeg skriver til Stine lenger ned.)

Kurt: Hehe, du tar meg på kornet med det siste utsagnet ditt! ;-)

Odd Tore: Fiskene svømte i stimer og holdt seg stort sett høyt oppe i akvariet. Store og små fisker holdt sammen.

Steinulf: Hadde vært flott med flere mennesker i vinduene, ja.

Oddgeir: Takk for spennende råd!

Inger Anne: Tusen takk.

Stine: Du skriver mye av det jeg selv mener om bildet. :-) De gjentagende fargene (samt linjene fra rommene) er grunnen til at jeg valgte denne oppbyggingen.

Tone: Du skriver så fyldige kommentarer, som alltid er kjekke å lese. :-) Akvariet ble daglig vasket på innsiden av en dykker som jobbet seg rundt og rundt, oppover og oppover. ;-)

Takk igjen til dere alle!

Mvh Hege

Jan Frode A.

Ut ifra egen erfaring syntes jeg at arkitektur kan være litt av en utfordring. Sist nå når jeg var i Praha og Karlstejn, er det så en blir matt av alle disse flotte fasadene, men duverden for en utfordring det er å videreformidle inntrykkene en sitter igjen med. Nok om det, her syntes jeg i alle fall du har fått til et spennende bilde, såvel av denne spesielle fasaden, men også med et snev av humor der mannen og fiskene i toppen av bildeflata ser ut til å betrakte hverandre. Akkurat denne detaljen syntes jeg er viktig for bildet :-)

Blått er min farge, og jeg syntes at du har fått fram fine nyanser og variasjoner av blåtoner i bildet. Flott er det også at fasaden brytes som et speilbilde i akvariet.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Hei Hege!
Slike motiver som dette er ''vanskelig'' å se og vanskelig å få til bra. Oppgaven har du løst bra både teknisk og komposisjonsmessig. Arkitektur er ikke min sterks side så jeg klar det bli med dette :-)

MvhJRH
Anne-Grethe S.

Hei Hege

Eg ser innom sida di av og til og håpar du har lagt ut nye bilder. Bildene dine fenger meg og gir meg inspirasjon til å prøve nye kategoriar.
Med ein gang eg såg bildet tenkte eg akuratt det samme som deg. Mannen i vindauget tilfører bildet mykje. Eg kunne faktisk ønske at det var folk i eit vindauge til.
Bildet har utruleg friske og flotte fargar.
Eg likar bildet bedre med flip horisontalt, men det er jo smak og behag.

Mvh
Anne-Grethe
May-Lise L.

God komposisjon med former og farger. Stilig bilde. Liker det veldig godt! :)
ingebjørg fyrileiv g.

Imponerende arkitektur og flotte blåtoner (for de som er svake for blått..).
Det grønne på fiskene gjør mye for bildet og trekker samtidig til seg mye oppmerksomhet, noe som er bra her. Jeg synes at det er nok akvarium. Hvis du hadde hatt mer,
kunne du ikke ha hatt alle vinduene om du ville ha unngått en midtstilling.
Føyer til at jeg liker at det er lys i tre av rommene.

Dette fungerer så absolutt!

vh ingebjørg
Hege J.

Tusen takk til dere siste også for kommentarene med hyggelige ord.

Mvh Hege
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu