selvpotrett 2
Er interesert i synspungt på beskjæring, lys, farger, stort sett gode råd
er ikke så sint som det ser ut for
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-16 11:04:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 - 105
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Annetexperimenerer med lys og farger
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger866
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239605} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Arne M.

Gratulerer med enda et meget sterkt selvportrett. Det tette utsnittet, og det ubarmhjertige fokuset i blikket, gjør dette til en seeropplevelse. Meget bra!


- Arne
christopher t.

her treder Gorm selv fram - tror dette er det beste av de du har sendt
hilsen doc
Carina Hedegaard F.

Likte dette! Tett utsnitt, som fremhever et svart men sterkt blikk. Tøft!

Mvh Carina
Jan v.

Her taes viking på alvor, ingen tvil om det!

Mulig jeg ville kuttet bort litt av høyre skulder, tatoveringen avleder oppmerksomheten. Med blikket rett i kamera kan hodet godt være mer midtstilt, synes jeg, det bare forsterker inntrykket (ikke at dét er nødvendig!).

Intenst selvportrett som absolutt egner seg for svart/hvitt.

Mvh Jan
Kim L.

Hei. Som snipppet ut av en gangster film:-) Sier meg enig med de andre her.

Hvis jeg skal pirke så synes jeg ikke bakgrunnen passer... ''hei, jeg står her ved denne fine hvite veggen og ser sint ut jeg'' Hvis du skjønner hva jeg mener. Sett deg selv i et miljø som underbygger det du prøver å formidle. Ikke at bakgrunnen skal ta mye av bildet, men et eller annet blurete hint om at du er ute på jobb for å brekke noens kranie eller noe:-)

Stå på...
KIM
Eivind B.

Barskt og herlig..
Nakent og ærlig!

Mvh Eivind
Avsluttet .

syns dette var veldig tøft. veldig naturlig og fint. kanskje lyst opp øyne ørlite grann.
Marit O.

Tøft blikk du hadde her, flott utsnitt bitte litt mørkt oppe til høyre syntes jeg da.
Mvh Marit
Jostein F.

Veldig bra!
Sterkest som svart/hvitt.

Inntrykket hadde kanskje blitt enda mer bombastisk med beskjæring på venstre side og dermed et mere midtstilt motiv, men tatoveringen som trekker oppmerksomheten ned til venstre inneholder mye symbolikk som forsterker ''meldingen'', så utsnittet er veldig sterkt slik som du har valgt å formidle det.

Du har forresten kort vei til et godt motiv.

mvh; Jostein
Helge R.

Hei alle sammen og tusen takk.
Måtte bare forsøke meg på portretter og sh, begynner å få grep på tingene. Er i gang med en seri med ulovelige innvandrere fra Senegal, den sorte hudfargen er en utfordring. Skal prøve å få et ferdig til neste fredag kl 11.
Til alle som er innom og ikke minst gir en kommentar, stor takk, ha en flott fotohelg hilsen
:)Helge
Knut-Inge J.

Ogduallverden for eit blikk og uttrykk!! Så enkelt kan det altså gjerast - når ein berre har ein god modell innan rekkevidde :-)
Ronny A.

Mye viking i dette bildet ja. Ser ut som lottokupongen ikke slo til helt:-) Et velkomponert bilde.
mvh Ronny
Julie E.

DEtte var gøy å se!
Veldig flott bilde. Jeg lar meg glede over all god komposisjon. Her ser det ut som om du har gjort dine kutt med kniv og stødig hånd. Ingen nøling. Skjønner du hva jeg mener? Bare en dreven person kan gjøre slike frekke kutt og få det til å fungere så fjellstøtt. Du angriper mannen rett over øynene og klarer likevel å balansere bildet slik at alt ser helt riktig ut. Veldig imponerende!
mvh Julie
ingebjørg fyrileiv g.

oi, du ser langt inn i meg der, Helge. Og blikket fester seg. Fint at du opplyser om at du ikke er så sint.. ;) Jeg synes at du har klart selvportrettet svært bra, og jeg kjenner deg igjen. Lys og toner har jeg ikke noe å utsette på, annet enn at øynene kan bli lit vel svarte... (men det kan være skjermen min). Når det gjelder utsnittet, er det fin over øynene, men under smykket kunne jeg gjerne ha sett bittelitt mer hud. Smykket gjør forresten svært mye for bildet, da det for det første sier mye om deg (din viking), i tillegg til at det gjør det lille ekstra for toner og interesseelement.

God helg der nede.
vh ingebjørg
Wenche J.

Raatt, spennende og modig. Versjon 1 og 2 formidler to vidt forskjellige uttrykk og jeg liker versjon 2 best der fargene (med lys og skygge) gir bildet, i tillegg til styrke, ogsaa en viss saarbarhet:)
Mvh Wenche
Eva Marie P.

Stilig portrett:) Du har en herlig, skummel og markant personlighet.
Min favoritt er s/h portrettet. Jeg liker at du ikke er helt midtstilt og syns tatoveringen sier litt om portrettet. Men jeg er ikke skolert i foto så dette er bare mine synspunkt:)
Jeg liker portrettene dine. De har et sterkt utrykk.
-epl
Lars G.

Rått portrett! Ansiktsuttrykk som holder. Kan vel ikke snakke om kontakt med modellen da.. selvportrett.. Belysningen stemmer også med bildet ellers.
Enig med kommentar over. Tatoveringen kunne sikkert vært utnytta, men slik bildet er her ville jeg nok kutta den vekk. Og veggen, kan nok diskuteres om den er riktig. Ingen forslag til erstatning for den heller. Mvh Lars G
Geir F.

God kveld, Helge!

Det er ingen tvil. Denne fyren er villig til å knuse kneskåla for en hundrings eller to.

Det er nok mange vikinghøvdinger som hadde trukket seg diskre til side her.
Lyset funker som bare det. Lyset til venstre og skyggene til høyre understreker det tøffe uttrykket og skaper konrraster og dramatikk..
Beskjæringen i toppen er perfekt. Kanskje kappet en tusendelsmillimeter for mye.

Men så var det bakgrunnnen. Den passer ikke helt. Ser mer ut som det er tatt utenfor en mur på en sveitservilla eller noe liknende. Den ser litt for besteborgerlig ut. Litt volvo stasjonsvogn med skiboks om du skjønner. Her skulle det vært murpuss, grafitti og sprukne mursteiner.

Bortsett fra dette er du nærme et skikkelig kvalitetsportrett.

''Kritikken'' er basert på sort/hvitt versjonen.

-fløde-
Jakob H.

Hei!

Kjempetøft selvportrett! Blikket bidrar til at du ser ut som en ''bad guy'', synes jeg. Veldig bra bilde.

Bakgrunnen kunne kanskje vært endret, og i dette tilfellet kunne du kanskje kuttet bort tatoveringa, og klonet bort et hårstrå til venstre for halskjedet.

Ellers, meget bra!

Mvh,
Jakob Haugaa
Avsluttet .

Flott selvportrett, likte dette bedre enn det forrige... selv om det også var knakende godt, vel og merke. Fine gråtoner, tøft uttrykk... i det hele tatt *klapp, klapp*
Helge R.

Hei alle sammen og stor takk!!
Bakgrunn, jeg tar bildene på verandaen, såpass sære at jeg helt ikke vil ha for stort publikum. Nå er jeg på utløseren med fingeren, eller med en stang, har problemer med focus og selvutløser, noen som har tips om dette på en Nikon D200??
Bakgrunnen er den pussa murveggen, skal prøve med en ny serie på annen bakgrunn.
Ganske gøy å se seg selv på denne måten (ha, ha latter)
Igjen stor takk hilsen
:)Helge
Geir F.

Hei Helge.
Ser at du grubler litt på med dette med autofokus og selvutløser. Som du vet har jeg det samme apparatet selv, og driver og forsker litt på akkurat dette.
Kommer tilbake når jeg vet mer.

Flott at du skriver om det du lurer på. Det er jo slik vi hjelper hverandre... er det ikke?

Ha en flott dag.

-fløde-
Laurberg G.

Hej Helge. Jeg har set - efterhånden - mange gange på dette selvportræt. Af forskellige årsager har jeg svært ved at komme frem til en endelig mening om dette. At det er et meget intenst billede er klart. Bunden og dybden her er dine øjne der understreger den fysignomi du har udpenslet. Måske har jeg det svært på grund af alle mine fordomme som proff. Således ikke fotografere et menneske ret forfra. Kommer let til at se overdreven bredskuldrede og for nogens vedkommende for kraftige ud. (Dette er nu ikke tilfældet her) Hernæst: anbring aldrig din model for tæt på baggrund. Her bør være minimum 1 til 1,5 meter, da baggrunden ellers let bliver for markant og påtrængende. Dette kan være et problem i almindelige stuer og især i stuer i lejligheder. Hold en god fotafstand mellem model og fotostandplads, og brug så omkring 70 - 80 mm brændvidde. Helst ikke under på grund af fortegninger.
Så opskriften her er: Anbring person med den ene skulder lidt længere fremme mod cameraet en den anden, ca 1,5 meter fra bagvæg. Sørg for jævn oplysning af øjnene og med faldende skyggedannelse ind over ansigtet. Her kan bruges et hovedlys og et blødgøringslys. Sæt også blødgøring på bagvæg til opblødning af skyggedanelser her.
I efterbehandling kunne du på ovenviste billede med fordel have kopieret lyspletten fra dit venstre øje (højre side billede) over i højre øje.
Men - trods baggrund og lysfejl et godt karakterstudie du viser her. mvh. lau
Ingunn S.

Hei Helge!
Synes S/H versjonen fremhever portrettets sterke og intense utstråling. Likte godt utsnittet.

Hilsen IngunnS:)
Lars-Anders M.

Jeg liker skjegget best. Bra selvportrett. Ok
Mvh
L-A M.
Anne Lene B.

Hei Helge
Et rått og barskt selvportrett!! Jeg liker s/h versjonen best da den fremmer uttrykket best. Du ser rett inn i oss og jeg liker det!! Det blir spennende å følge både selvportrettene og portrettene videre, her er du inne på kjernestoff som er utrolig flott!! :-)

Hilsen Anne Lene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu