Pedro Imanuel III
Pedro Imanuel tilhører en gruppe mennesker som er i ferd med å ruse seg i hjel. Her er det ikke ulovelig narkotika som herjer i blodet, men legal promille som lager en blues av livet, 24 timer i døgnet er det alkoholen som bestemmer det som skjer. Den sure rødvinen har sprengt Imanuels ego i tusen biter, nå er det de kroppslige behov som regjerer i livet, bare alkohol kan dempe kreftene som herjer i kroppen hans.
Han starter dagen som et skjelvende vrak, er han heldig klarer han å kvele abstinensen med dagens første øl. Siden sløver han seg gjennom dagen og etter som timene går blir det noen euro i hatten og flere tomflasker i kurven bak ham.
Utover kvelden begynner den lange rusen å tære på kreftene, mat er det så som så med, ikke rart at han er tynnere enn en piperenser.
Hjemmet hans er et trekkfullt uthus, kaldt, men han er så sløv når han legger seg at han sovner i det samme hodet treffer puta. Natta blir et stort tomt rom, der andre trimmer sjelen med drømmer, etterlater alkoholen ham i en bevisstløs tilstand. Selv ikke i søvnen makter han å stimulere den intellektuelle delen av sitt ego, han er fullstendig overgitt kroppens behov for alkohol.
Mest sannsynlig dør han ung, rusa til det siste.

Her har han tryna, det så skikkelig stygt ut. Jeg gav ham et par euro til ett par liter vin, så kunne han i det minste døyve den verste smerten.
Jeg måtte gjøre noe med bildet, dette er min måte å vise sympati med et menneske som er hekta på det samfunnslegale rusmiddelet alkohol.
Dobbeltmoral er nødvendigvis ikke dobbelt så bra vanlig moral.
Jeg ønsker dere alle en god 17. mai, det er nok mer enn en nordmann som ser bildet av Imanuel i speilet den 18.
:)Helge
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 12 - 24mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9.5
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256641} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Siri k.

Tusen takk for et fint bilde som får en til å reflektere over livet.
Det er så fort å ta hverdagen for gitt. En rusher avsted i et evig kaos på jakt etter lykken. Hva er lykken? Ikke i morgen, ikke til sommeren, men den er her nå. En har alt for lett til å glede seg til det som kommer. Til sommeren, eller til en skal på ferie....
Dette bildet og historien rundt får meg til å stoppe opp. Jeg lover meg selv å ta mere vare på nuet, men tenker samtidig om det er noe jeg kan gjøre for å dele godene med andre som trenger en håndstrekning.
Ha en fin dag.
Ruth S.
Hei, Helge.

Dette var et sterkt bilde! Jeg kjenner endel av de som virkelig sliter. De er bånn ærlige ang. rusproblemet, og de sier : Rusen stopper alle drømmer, men ennå er det mye å leve for. Er vi mest til bryderi? De er ikke bare minusmennesker. Inni er de like alle andre mennesker...

Ha en fin kveld.
-ruth-
Helge R.
Tusen takk for gode tanker omkring bildet.
For en akoholiker er spriten drivstoffet som holder kroppen igang. Når den ulykkelige når et stadie som dette er drømmene døde, hele livet er sentrert om rusen. Selvsagt skjer det under, noen blir frelst andre tar til fornuften på andre måter, desverre tror jeg ikke det blir tilfelle med Imanuel. Vi har vært på nikken i noen år og jeg ser tydelig både kropslig og psykisk forverring, sannsynlig stopper ett eller annet ganske snart, synd for han er en hyggelig fyr.
Alkoholen er en mektig mester som vet å tukte sine undersåtter, noen har en genetisk avhengighet andre opparbeider avhengigheten ved utstrakt drikking. Alkoholkonsum fører ofte til vold, spesielt kvinner er utsatt for fulle menns raseri.
Det er merkelig at et rusmiddel som fører så mye faenskap med seg er statens legale dop til folket.
På bildet prøver jeg å gjenskape teksten i det utbrente, de hade skyggene osv.
Takk til alle som er innom bildt,
:)Helge
Rune S.
Gripende og tøft bilde av lidelse. Synes den litt dristige, harde effekten passer bra til bildet. Meget bra sett og dokumentert, synes jeg!

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu