Du skal faen ikke fucke med meg!!
Du skal faen ikke fucke med meg

I selvportrett er det selve sjela som blir blottlagt. Jeg har prøvd meg med diverse varianter, selv om jeg innrømmer at lys og vinkel er ganske statisk. Slik er det når bildene er tatt på egenhånd, fikk problemer med fokus på selvutløser derfor de lange armene fram til avtrekkeren.
Dette er et merkelig bilde, likheten med morfar er slående, når han blei forbanna er det som å se seg sjøl på bilde. Nå var det ikke ofte han satt opp dette uttrykket, kanskje derfor jeg fremdeles husker det så godt selv nå femti år etter han vendte tilbake til mor Jord.
Portrettene ble til som en del av en læreprosses, i første omgang var det pc leken som fascinerte meg, beskjæring og ikke minst det å oppdage alle mulighetene i sv. Etter hvert lærte jeg meg noen ansiktsuttrykk som fungerte, her har dere ett som er uprøvd.
Ha en flott juni, hilsen
:)Helge
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-01 11:14:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-02 22:29:13
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 12 - 24mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/45s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetPrøve på sv og beskjæring
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger694
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Edvin S.
Flirer.
Du er nå deg sjøl lik :-)

Er det dette som er ditt nye passbilde?

Tror muligens det ville fungert bedre om du hadde kuttet til, ja slik at det ble passbilde format på bildet, og man ikke hadde sett armen din. Et forbannet uttrykk blir mer troverdig om det ikke er åpenbart at det en sjøl som har tatt det.

Syns S/H utgaven er best, sjøl om lyest er bra på begge.

Ha en god helg, og du skal f### meg ikke fucke med meg heller - nInn -

:: ~ Arne
Ben B.
Likte dette. La ikke merke til armen først, men er enig at passbilde format ville fungert bedre. Ellers var det en fin sv konvertering.
Ruth S.
*ler* er du klar over at du har for snille øyne? Jeg ser en person som har lun humor, og som er snill.
v1 er det beste,synes jeg.

Ha en flott helg:-)

-ruth-
Elisabeth J.
Dette ble et stilig selvportrett synes jeg. Er enig med med de over, S/H passet best, men farger var bra det også. Men av en eller annen grunn liker jeg derimot godt måten bildet er beskjært, mulig det er det at det skiller bildet litt ut da:)
Mvh Elisabeth Jensen
Helge R.
Hei og stor takk for innspill.
Det er beskjæringen som bygger opp under innholdet/budskapet/historien i bildet.
Jeg tar bildene i raw, åpner dem i capture, levels, kontrast, fargemetting ev sh. Det er skjeldent jeg beskjærer dem i dette programmet, cropfunksjonen hører fanden til. Selvsagt gjør jeg meg opp en mening, men i captur er lys og farger ev. sh det viktigste.
Jeg fortsetter i ps, noen ganger cropper jeg det direkte, andre ganger kommer den som siste del av leken. For meg er skapelsen av bildet en lystbetonet aften med god rockn roll på anlegget, anbefaler; last man standing, jerry lee, den fyren har gitt sørstats varianten til verden, sammen med Elvis er de grunnmuren i nåtidens musikalske uttrykk.
Noe av det samme er tilfelle med bilder, jeg lar meg inspirere av andre fotografer, denne vinteren har jeg hatt Capa på programmet, sammen med Salvador Dahli, parrer jeg de to kommer dukker det mye artig fram på skjermen.
Bildene kommer litt mer ujamt på nettet de kommende ukene, først er det vikingmarked på Avaldsnes, før vi arrangerer vårt eget her på
www.bronseplassen.no
Jeg håper selvsagt at det blir en del artige bilder av det, så følg med det kommer stadig ett eller annet, hilsen
:)Helge
Helge R.
Hei og takk for tilbakemeldinger, det ga meg inspirasjon til å se på bildet en gang til. Litt gøy, noen måneder siden jeg mekka det.
Jeg orket ikke å lete etter raw-fila, den er der, ett eller annet sted, noen som kjenner seg igjen?
Billed høyden var gitt, jeg tok fargeversjon til capture, gikk løs på sh og valgte en bløtere tone. Dempet kontrasten og lyset, med den nye beskjæringen føler jeg at uttrykket endret seg, noen andre som ser det?
Er takknemelig for tilbakemeldinger på den nye varianten, ha en god kveld hilsen
:)Helge.
Geir F.
Hei Gorm
Her glimter du til igjen... med et skjevt smil. Hva pønsker du på... er det gode tanker eller er det en djevelsk plan som ligger på lur her? Ikke vet jeg, men det er et underfundig bilde du varter opp med denne gang. Blir sittende å studere denne særingen en stund men blir ikke helt klokk på ham. Hvem er han...

Synes faktisk versjon 1 funker best. Lyset som kommer inn fra siden kunne gjerne vært noe mer fremme slik at lyset modellerte ansiktet, nesa osv og ikke bare håret.

Utenom dette er det et topp bilde igjen. Ha en god fotouke videre.


-fløde-
Geir F.
vel... når jeg ser på bildet enda en gang og leser tittel er det nok ikke gode tanker... men jeg aner et skøyeraktig glimt bak pupillene så jeg er usikker på om det ligger en djevelsk plan her også.

hm.. ikke lett dette... får plukke det frem igjen senere...

-fløde-
Roar K.
Ja, du er deg sjøl lik. jeg velger V3. Men jeg ville fjerna litt på sidene. Det er trynsiktet ditt vi vil se, ikke en hvit ru murvegg. Ansiktuttrykket minner kanskje mest om et situasjonsbilde fra teater. Men usnsett om du liker det eller ikke så gjør du deg bedre i svarthvit enn i farger. Dette til tross for at du jo er en svært så fargerik personlighet.
Roar
Helge R.
Det er jo ganske morsomt å fotografere seg selv, jeg ser at terskelen på et bra bilde ligger adskillig høyere enn på andre portretter.
Jeg er historieforteller og må bruke noen teaterknep for å holde på oppmerksomheten, det kan være en 4 klasse, eller familier på sommerbesøk her på
www.bronseplassen.no
det blir jo litt grimaser og store fakter, har heldigvis bra volum på stemmen.
Bildene kommer litt i hytt og pine framover, neste i morgen formiddag, ha en flott kveld
:)Helge
Marianne Helene B.
hei
jeg liker best v1. v2 mistet en del dybde og den spennende skyggesettingen. enig i at v3 fikk et helt annet uttrykk enn v1, men personen(deg) virker redd eller bekymret. det inntrykket fikk jeg ikke av v1.

Ha en fin uke:)

Marianne
Stein Oleiv B.
hoola:) lenge siden sist ja.. ser du ikke har lagt ud bilder på en stund..?
men jeg hører snakk om å klippe dette bilde i passbildeformat -- NEI! utsittet slik du har det nå er supert, traisjonelt helge-selvportrett. for meg blir versjon en best. jeg forstår hva du foreslår med nr3 men føler ikke det sitter helt 100%. nr1 derimot, er knall. hånda som strekker seg mot kamera er bare tøft i mine øyne. du virker mer agressiv og frampåstøtendes. når det gjelder budskapet ''du skal faen ikke fucke me meg'' mener jeg du har sett skummlere ut i de andre bildene dine. men jeg digger :/ utrykket på deg her! det viser litt ydmykhet og at du bare ikke er viking rett gjennom. og som førnevnt avslører øynene deg noe også. men det gjør bildet bare mer interessant. syns det er godt jobba med denne selvportrett serien din! det virker som du har lært mye og drar fint nytte av det. litt innspirert av deg har jeg denne vinteren/våren/tidlig sommeren fokusert meg mye på det fargerike og abstrakte. det er voldsomt kjekt å fordype seg i egne sjangere å se mulighetene innen foto.
once again, til slutt, et bra bilde, som viser du har lært gjennom denne prosessen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu