• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-20 20:32:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-12-20 22:29:23
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 50mm 1,8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_502370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ivan H.
Hei,

Jeg opplever dette bildet som uferdig. Får ikke noen god følelse her, mye pga komposisjon. Det blir liksom deling av bilde, men speiling i bunn. Ser også at du har tatt med litt mer av himmelen enn det som er i speilingen. Da føler jeg at dette kanskje ikke er så gjennomtenkt? Ville prøvd meg på noe litt utradisjonelt her, en tanke kan være å kutte mye i øverste del, og kanskje rett under toppen av fjellet. Da vil du få noe utradisjonelt og kanskje en reaksjon fra betrakter. Noe som setter i gang nysgjerrigheten.
Mulig et kvadratisk format hadde fungert her.

Opplever også bildet som noe overekponert, så kanskje å mørkne det litt, samtidig som du justerer litt på kontrastene.

Tror du kan få mye mer ut av dette, enn det som er presentert her.

:ivan
Kolbein S.
Hjertelig takk for god tilbakemelding:-) Skal jobbe med kutt-forslagene dine i kveld etter jobb.

Ideen bak var egentlig og ha det så symetrisk som mulig, så idet henseende så bommet jeg når det er mere himmel enn sjø, så det var en liten tabbe, rett og slett glemt og se på det, jobbet mest med og få fjelltoppen så nærme midten som mulig(horisontalt) Mener jeg prøvde kvadratisk uten at det funka, men hvis jeg kutter en del mer av himmel så kan det kanskje funka, skal prøve det.

skal og se på eksponeringen, tror jeg har kjørt opp kontrasten så mye som jeg var komfortabel med, men skal se på den biten og:-)

Og igjen, takk for tilbakemldingen

MVH
Kolbein
Ivan H.
Det finnes flere måter å kontrastjustere et bilde på, for eks i PS. Men syntes ikke at en kontrastjustering fikk fram flere detaljer i bildet ditt, for eks mer kontrast mellom trær og bakke, og mer differanse mellom de mørke partiene og lyse.
Ikke så lett å forklare hva jeg mener her, men håper du forstår.

Ang kutt så er det to ting. Det jeg tenkte på var å kutte nedpå toppen, som du har gjort i v2, men på en litt mer irriterende måte, altså kutte litt lenger opp. Slik at betrakteren da må ned på speilbildet for å se helheten.
Jeg ville også tenkt på avsluttningen i bunn, da du har en fin skylinje som hadde vært en fin avsluttning der nede.

Det er jo slettes ikke sikkert at mine meninger er så relevante her, og det hadde vært fint om noen andre kunne gitt sine meninger om forbedring. Både for din del og min del.

:ivan
Kolbein S.
Tror jeg forstår hva du mener;-) Skal prøve meg fram på kontrast, har kun Lightroom pr. tiden. Skal se om jeg finner noen tutorials på heving\endring av kontrast på andre måter enn contrast-slider som jeg har brukt nu.

Skal og jobbe mere med kuttingen. :-) Enig i at burde være mulig og få en bedre avsluttning nede.

MVH
Kolbein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu